PEK Academie

PEK Academie

Platform Edese Kunstenaars gaat door met PEK-Academie voor studenten
Het Platform Edese Kunstenaars (PEK) is in oktober met de derde ronde van de PEK-Academie gestart. Dit is een soort aanvullende opleiding/stage voor aankomende (jonge) kunstenaars. Hiermee wil PEK inspelen op de vraag van de student of beginnend kunstenaar om kennis te maken met de wereld van de professionele kunstenaar.

Als student heb je misschien een vrij studiepunt die je moet invullen, een soort stage die je moet lopen of misschien heb je gewoon interesse in hoe het leven na de kunstacademie er uit ziet. Als dat zo is, dan is dit project misschien iets voor jou.

Wat houdt de opleiding in?
Als student krijg je een mentor toegewezen. Dit is een kunstenaar die lid is van PEK. De student maakt zijn/haar eigen plan en legt deze voor aan de begeleidende kunstenaar  (en eventueel school voor een vrij studiepunt). Samen bepalen jullie het programma, zoveel mogelijk ‘op maat’, aansluitend bij de wensen en doelen van de student. De student en begeleider zullen voornamelijk met zijn tweeën aan de slag gaan, er is uiteraard ruimte om andere (PEK) kunstenaars te bezoeken. Er zullen wel een aantal bijeenkomsten zijn waarin alle studenten samen komen om de voortgang te bespreken.
Als student-PEKker profiteer je van alle mogelijkheden die PEK biedt,maar draag je zelf ook bij aan de PEK activiteiten. Je kan bijvoorbeeld workshops volgen of atelierbezoeken doen, maar je doet als student-PEKker ook zelf mee met een expositie en/of activiteit, zoals het organiseren van een tentoonstelling.
Er moet worden voldaan aan een minimaal aantal uren van samenwerken, dit wordt van tevoren in overleg afgesproken.

Voor wie is dit traject bedoeld?
Bijvoorbeeld voor studenten van kunstopleidingen, maar ook voor autodidacten die hun werk durven voor te leggen aan een ballotagecommissie.
De leeftijd van de student-PEKker is tussen de 18 en 30 jaar.

Daphne ter Horst,  PEKacademie@gmail.com